KURSER – ALLMÄN INFO, BETALNING OCH ANMÄLAN

Se alla våra kurser nedan på denna sida. Anmälan sker via epost – info@nathayogainstitutet.se

Kurserna har ett begränsat och exakt antal platser för att alla skall hinna få den hjälp och stöd de behöver för att kunna genomföra yogan korrekt. Anmälan är bindande om man inte avbokar senast 1 vecka innan kursstart. Avgiften swishas eller sätts in på konto i god tid innan kursstart senast vid första kurstillfället. Kursavgiften återbetalas inte om kursen påbörjats. Du betalar in till Täby Yogaförening som sköter verksamheten. Mejla till info@nathayogainstitutet.se för kontonummer.

DET ÄR STÄNGT HELGDAGAR OCH HALVDAGAR OCH DAG FÖRE RÖD DAG SAMT EV. LOV
MEJLA FÖR INFO OCH ANMÄLAN PÅ INFO@NATHAYOGAINSTITUTET.SE

VIKTIGT: Allt deltagande sker på egen risk. Lider du av allvarliga fysiska alt. psykiska problem måste du kontrollera med din läkare att du kan genomföra kursens moment och informera yogaläraren så att du får alternativa övningar. Skolan är stängd halvdagar och helgdagar och ev. lov. Kom i mjuka sköna kläder och ät inte ca 2-3 timmar innan. Ta med dig egen matta och kudde och ev. filt.

Vi finns i Karby Gårds fina gårdshus med stor studio i Täby Kyrkby. Ett vackert kulturcentrum från 1600-talet.Vi öppnar ca 10 minuter innan kursstart.

Vi informerar om ev.inställda pass på vår Facebook sida. Gilla oss på facebook.com/tabyyogaskola

BHAGWAN.SE Hittar du alla våra fina yogaböcker på svenska.

Mattias yogi Shreyanada Natha är huvudlärare och är den som i regel undervisar på kurserna men är han borta så finns det en pool av välutbildade/kunniga och erfarna yoginis som kan hoppa in.

Bookmark and Share
 • NY YOGASTART MÅN 28 JANUARI 2019!

  “28/1-17/6: MASTERCOURSE IN CLASSIC YOGA, TANTRA & MEDITATION – GURUKULA STYLE

  EXPANDING YOUR LIFEFORCE AND CONSCIOUSNESS. AWAKENING YOUR SPIRIT, YOUR HIDDEN SIDDHIS, THE CHAKRAS AND KUNDALINI SHAKTI!

  Lär dig yoga enligt det gamla Gurukula systemet. Stora förändringar inför nästa termin!
  Jag har länge haft en önskan om att få lära ut yoga på samma sätt som man ursprungligen lärde sig yoga. Man bodde och studerade/praktiserade yoga på Ashram under sin mästare, ett system som kallas Gurukula. Att leva och bo med sin mästares (Guru) klan (kula). Ofta under en period på 12 år. Nu är det ju praktiskt omöjligt men däremot kan man anpassa utbildningsmodellen och skapa någon form av modern variant av det klassiska systemet.
  Så nästa termin kommer jag ta emot max 30 sadhakas (yogastudenter) så att vi sedan kan utvecklas och lära oss alltmer avancerad yoga utan att tempot hela tiden dras ner av nybörjare. Så jag kommer inte ta emot några nya studenter sedan under hösten.
  Det kommer bli bra. När jag känner att månen är extra stark någon dag kan jag fokusera på någon lämplig, antik tantrisk meditation och slipper lägga ner tid på att lära några Surya namaskar (solhälsningen).
  Jag kommer jobba regelbundet med en och samma grupp elever som sakta kommer bli kunniga och avancerade yogis.
  Upplägget blir så att det blir yoga 1 ggr i veckan i shalan (yogastudion) måndagar 19:05-20:20 och sedan intensiv fördjupning tor-sön i olika ämnen för de som vill ca var 2:an/3:e månad. Det kommer även erbjudas möjligheten att gå och lära sig den avancerade Kria yogan en söndag var 2:an/3:e månad. 1 ggr om året åker vi på yogaresa. De som vill hänger med. Det enda jag kräver är att man åtminstone försöker gå regelbundet på yoga 1 ggr i veckan i shalan, för att utvecklingen skall ha ett fint flöde.
  Så jag har ca 30 platser. Mina gamla elever har förtur. Många har ju gått för mig i över 12 år. Men jag måste få besked av alla så jag vet bokningsläget.

  Pris 3400 kr för hela terminen 28/1-17/6. Man betalar extra för fördjupningskurserna efter möjligheten att gå. Early Bird/betala tidigt rabatt 2900 kr. Om man kan betala före midsommar.
  Anmälan är öppen.

  Tid: ca 5 månader. Måndagar 19:05-20:20.
  Pris: 3400 kr

  Du anmäler dig genom att mejla oss på info@nathayogainstitutet.se.

   

  sivananda-face-nice3

  .


  ANMÄL DIG!
  .

 • BLI GENUIN YOGA OCH MEDITATIONSLÄRARE! START TOR 22 AUGUSTI 2019!

   

  Bli genuin Yoga & Meditationslärare i äkta klassisk indisk Yoga!

  Namo Narayan! Welcome friend, to a magic place of yoga, deep understanding and easy living!

  För dig med ett genuint intresse för yoga, meditation och det magiska i tillvaron och som brinner för att lära dig mer. Kom till oss på första träffen, tor 22 augusti tom sön 25 september 2019 och känn dig för. Träffa läraren, kursdeltagarna och bekanta dig med de två första utbildningsmodulerna. Vill du sedan gå så antar vi de mest motiverade deltagarna för vidare studier och fördjupning.

  Kom, expandera ditt sinne med oss.

  VILL DU FÅ LITE MER FÄRG I TILLVARON?

  Är du trött på den grå vardagen? Den här känslan att aldrig få utveckla din fulla potential? Känslan att aldrig få göra något riktigt vettigt med ditt liv som det är här och nu?

  Vill du utbilda dig till något som kan ge dig verktyg att få uppleva förbättrad hälsa, livsglädje och hjälpa människor att må bättre runt om kring dig?

  NU HAR DIN TID KOMMIT, NU HAR DU CHANSEN:

  START 22 AUGUSTI 2019 – INTERNATIONELL UTBILDNING TILL YOGA OCH MEDITATIONSLÄRARE UNDER ca 12 MÅNADER, UNDER LEDNING AV YOGAMÄSTARE. VI TRÄFFAS VID SAMMANLAGT 4 +1 TILLFÄLLEN, TOR-SÖN. EXAMINATION LÖR+SÖN.

  VARFÖR VÅR UTBILDNING? VI HAR NUMERA UTBILDNINGEN PÅ FÄRRE MEN LÄNGRE TRÄFFAR SÅ DET SKALL BLI ENKLARE ATT KUNNA NÄRVARA. SAMMANLAGT 5 TRÄFFAR UNDER CA 1 ÅR.

  Det finns 3 olika vägar om man vill bli yogalärare:

  1) Indian Traditional Gurukula System (leva på ashram).
  2) American System or Standards by hours, Certification at the 500, 200, and 100 levels (olika organisationer som t.ex. IYF, yoga alliance etc).
  3) European System by programme and 4 years.

  Att bli yoga och meditationslärare tar minimum drygt 1 år. Det finns inga genvägar för du måste få praktisk erfarenhet av det du lär ut. Man blir inte yogalärare på 4 månader eller en helg. Har man inte möjlighet att gå ett längre yogalärarprogram på heltid så är en distansutbildning på ca 1 år ett bra alternativ. Vi träffas en intensiv långhelg (tor+sön) ca varannan månad.

  Du får ett eget yogaprogram, Sadhana som du utövar dagligen hemma och studerar samt fördjupar dig gradvis, både med övningar teoretiskt och praktiskt. Övningar och teori som vi går igenom på våra träffar. Du förkovrar dig långsamt, säkert och gradvis ökar din insikt, förståelse och kunskap inom klassisk yoga och meditation.

  Med vår utbildning får du en genuin och bred utbildning i klassisk yoga meditation och blir inte ytterligare en i mängden av alla instruktörer som bara gått en utbildning i fysisk yoga.

  UPPLÄGG:

  Du blir äkta yoga och meditationslärare under 12 månader dvs. 1 år, förlagd till 4 intensiva helger (tor-sön) ca varannan månad + examination lör+sön. Du blir inte bara yogalärare i Hatha yoga (fysisk yoga) utan får en bredare kompetens där du även tränas i att leda klassiska djupavspänningar och meditationer. Du studerar med andra ord inte bara den fysiska aspekten av yoga utan får även fördjupa dig i ayurveda, Kundalini yoga, Raja yoga, Bhakti, Jnana och Karma yoga, Tantra yoga och inte minst den hemliga esoteriska, magiska yogan som sällan eller aldrig, lärs ut på andra utbildningar. Du blir yoga och meditationslärare på riktigt.

  UNIKT STUDIEMATERIAL:

  Unikt studiehandbok på svenska, den mest omfattande boken om yoga på svenska – Den stora boken om yoga av Shreyananda Natha. Du slipper läsa alla tjocka källböcker på engelska och kan ta del av yogans mysterier på djupet på ett enkelt och pedagogiskt sätt på svenska. Att verkligen kunna få ta del av all denna ocean av kunskap på svenska ger också ett fint självförtroende sedan om du vill leda klasser.

  Läs mer om studieboken här:
  https://www.adlibris.com/se/bok/den-stora-boken-om-yoga-9789187971211

  Läs mer om all böcker Shreyananda Natha skrivit här:
  https://www.adlibris.com/se/sok?filter=author%3AShreyananda+Natha

  LÄRARE:

  Riktig yogamästare. Lärare på utbildningen är yogi Shreyanada Natha som har den högsta initieringen i tantra och shri vidya. Han är känd för sina djupgående kunskaper om yoga, djupavspänningar och meditation och har skrivit Sveriges mest omfattande böcker om yoga.

  Läs mer om yogi Shreyananda Natha här:
  http://bhagwan.se/shreyananda-natha/

  INVESTERING:

  Vi har medvetet satt ett lågt pris för att alla skall kunna ha råd att gå och du behöver inte betala allt på en gång utan kan betala före varje träff, ca varannan månad. Pris 3900 kr per modul. Du studerar 2 moduler per träff så 3900×2 x4 träffar + 3900 kr för examination. Väljer du dock att betala allt vid kursstart får du 10% rabatt. Kursavgiften återbetalas inte när kursen satt igång. Det går bra att du provar att betala bara för första kurstillfället så du får känna om du vill fortsätta sedan. Vi kommer sedan ha ett långt samtal så bara de som är riktigt motiverade antas till utbildningen. Du anmäler dig på info@nathayogainstitutet.se och garanteras din plats när du fått din bekräftelse och betalat in anmälningsavgiften på 1000 kr. Då ingår 500 kr för kurslitteraturen, så resterande 500 kr dras av från första kursavgiften sedan. Boken får du på posten ca 10 dagar efter du betalat in och i god tid före kursstarten så du hinner bekanta dig med boken. Anmälningsavgiften återbetalas ej vid avhopp.

  GEMENSKAP OCH VÄNNER:

  Som lärare hos oss blir du en del av vårt yoga community. Du får vänner som du kan bolla ideér och frågor med under din livsresa med yogan. Du har en lärare som finns där som ett stöd för dina frågor och funderingar för lång tid framåt. Du kan arrangera kurser och utbildningar vid skolan och hänga med på en massa roliga yogaaktiviteter om du känner för det. Allt från resor, frigörande dans, kirtan (mantrasånger) mm. Allt efter tid, lust och möjlighet att deltaga. Vi försöker skapa en mötesplats som är vänlig, förstående, open-minded och kärleksfull. Vi försöker komma ihåg att kramas och ge varandra kärlek och värme.

  PLATS:

  Stockholms regionen.

  Läs mer om skolan här:
  http://www.tabyyogaskola.se/

  DIPLOMERING:

  Efter avklarad teoretisk och praktisk examination blir du internationellt diplomerad yoga och meditationslärare i linje med IYF internationella rekommendationer. För att bli godkänd teoretiskt måste man ha lämnat in alla studieuppgifter som hör till varje modul. Det gör du under utbildningens gång. Vid sista utbildningstillfället examineras du praktiskt genom att i avskildhet med läraren få leda ett av nybörjarlektionerna som kursen innehåller och som du tränat på.

  PRAKTIK:

  Under utbildningens gång får du träna dig i att leda en av nybörjarlektionerna som hör till kursen inför klassen, praktisera själv, både din Sadhana på intensivhelgerna och dagligen i hemmet och öva dig på de olika momenten som kursen fördjupar sig i, som t.ex olika tekniker för att aktivera, balansera och rena dina chakrana. Du får själv praktisera den nybörjarlektion som hör till varje lektion på träffarna och tränar på nybörjarlektionen på nära och kära så ofta tillfälle erbjuds. Vill du så finns även möjlighet att starta upp egna nybörjargrupper på skolan under och efter utbildningen. Under utbildningens gång läggs mycket tid på att förklara pedagogiken bakom att leda klass och du studerar lärarens olika sätt att leda både lektioner och meditation och djupavspänningar.

  SHARING:

  Alla som går yogalärarutbildningen bildar också en gemensam sharinggrupp. Sharing betyder att de som vill får möjlighet att delge sina personliga upplevelser och erfarenheter med de andra i gruppen. Så när vi träffas får alla en möjlighet att berätta om hur det fungerat med yogan på olika plan. Vill man inte så behöver man naturligtvis inte.

  KOST OCH HÄLSA:

  Det ställs inga krav på din kost eller hur du lever i övrigt under utbildningen. Under själva utbildningshelgen är det dock viktigt att du bara äter lättsmält och vegetarisk kost. En kost som är sattvisk, dvs. enkel, lättsmält, näringsrik och balanserande. Det gör att inte all energi går åt till att smälta maten och vi får ut blodet och energin i kroppen, och det känns inte obehagligt i magen när vi yogar. När vi yogar dricker vi inte heller vatten under passet utan en stund efter eller före.

  De som yogar regelbundet äter ofta väldigt hälsosamt och är väldigt medvetna om vad de stoppar i sig. Dels för att kunna tillgodo göra sig yogan så optimalt som möjligt och för att främja en hållbar och hälsosam livstil utan sjukdomar. Många är vegetarianer eller undviker rött kött och äter en ekologisk kost/Prasadam. En diet som läker, helar och förebygger livstilssjukdomar. På utbildningen får du lära dig mer om hur du kan äta för att må så bra som möjligt och under modulen om ayurveda studerar vi hur olika typer av kost påverkar våra doshor, våra kroppstyper.

  KLASSISK YOGA OCH MEDITATION:

  Du blir inte bara lärare i fysisk yoga utan får en bredare bas att stå på. Att du också lär dig leda djupavspänningar och meditation gör dig mer eftertraktad sedan som yogalärare.

  Den klassisk yogan är en integrerad form av genuin och äkta yoga i dess mest ursprungliga form. Den innehåller alla de stora yogavägarna som du kanske har hört talas om – Hatha, Kundalini, Tantra, Raja, Bhakti, Jnana, Karma yoga etc. Ett urgammalt koncept som involverar kroppen lika mycket som sinnet. Vi presenterar ofta de olika positionerna och teknikerna på både sanskrit och svenska så traditionen och ursprunget lever vidare. Men var inte orolig, du behöver inte plugga sanskrit, vi nöter in namnen tills du kan dem utantill.

  RECENSIONER:

  Här är några omdömen om vår yoga från kursdeltagare:

  ”Yogakänslan är påtaglig och harmonin infinner sig när man kliver in i shalan. Yogan utvecklar både fysisk smidighet men ger även sinnet ett välbehövligt välbefinnande. Läraren yogi Shreyananda Natha är ytterst kunnig inom den klassiska yogan och förmedlar sina kunskaper på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt. Jag kan varmt rekommendera Täby Yogaskola till alla.”

  – Peter Reiner, auktoriserad revisor.

  ” Yogan ger min kropp vad den behöver men även min själ ett inre lugn tack vare djupavspänningarna. Yogi Shreyananda Natha har djupa insikter i yogans förunderliga värld och förmåga att förmedla dessa så varje pass blir ett nytt äventyr.”

  – Pia Kjörrefjord, konstnär och yogini.

  ”Jag vill att yogi Shreyananda Natha skall veta att hans yoga och meditationsklasser givit mig kraft, glädje och fyllt ett inre tomrum. Han är dessutom en oerhört duktig, karismatiskt och jordnära person som sprider glädje och värme runtomkring sig. Tack!”

  – Gizela Pethö, KBT-behandlare och yogalärare.

  Anmäl dig eller få mer information på info@nathayogainstitutet.se

  MEJLA OSS!

  elever

  SKAFFA DIG EN BRED OCH GENUIN UTBILDNING I YOGA OCH MEDITATION OCH STUDERA YOGA PÅ DJUPET. NU HAR DU CHANSEN!

  Vill du bli yogalärare på riktigt? Nu har du möjligheten att gå en unik kurs som inte bara gör dig till en internationell diplomerad lärare i klassisk yoga och meditation utan också initierar dig i hemliga tantriska ritualerna efter avklarad examen.

  Under 12 månader, 1 år utbildas du under 4+1 tillfälle, förlagda på helger – torsdag till söndag, ca varannan månad, till lärare i klassisk yoga och meditation i Täby, Stockholm. Du studerar och praktiserar de stora yogavägarna – Raja yoga, Karma yoga, Kundalini yoga, Jnana yoga, Bhakti yoga, Ayurveda och Hatha yoga och övar dig i rollen som yoga och meditationslärare. Du fördjupar även ditt kunnande i chakrasystemet och djupavspänningar.

  Efter avklarad praktisk och teoretisk examen blir du internationellt diplomerad lärare i klassisk yoga och meditation. Du ges möjligheten att bli yogalärare på riktigt. Du ges också möjligheten att initieras i olika hemliga tantriska ritualer beroende på ditt intresse och psykiska läggning. Utbildningen betalas efterhand vid de olika utbildnings-tillfällerna eller månadsvis.

  Ge dig själv chansen till egen utveckling. Livet är så mycket mer än bara jobb och familj.

  Vill ni så åker vi till Sri Lanka alt. Rishikesh – påsken 2019 och har vår livs roligaste resa med massor av intryck, yoga, kultur, kärlek, musik, dans och möten med fantastiska människor.

  Anmäl dig eller få mer information på info@nathayogainstitutet.se.

  MEJLA OSS!

  KURSBESKRIVNING:

  UTBILDNINGEN ÄR I LINJE MED VÄRLDENS STÖRSTA YOGAORGANISATION – IYF, INTERNATIONAL YOGA FEDERATIONS INTERNATIONELLA RIKTLINJER OCH REKOMMENDATIONER OM ca 500 HOURS (175 CONTACT HOURS) OCH INKLUDERAR:

  Ca 500 hours – Level YTTC Standards with 175 contact hours:

  Techniques and meditation.
  Teaching Methodology
  Physiology astral/energy/subtle Anatomy and Physiology.
  Psychology and Spirituality
  Philosophy/Ethics/Lifestyle
  Study of Yoga Scriptures
  Practical Teaching.

  TIDSPLAN OCH UPPLÄGG:

  UTBILDNINGEN ÄR UPPDELAD I 4 MODULER TOR-SÖN (+ 1 MODUL EXAMINATION LÖR+SÖN) DÄR MAN FÖRDJUPAR SIG I DEN KLASSISKA YOGAN SYSTEMATISK:

  2018: TOR 22 AUGUSTI – SÖN 25 AUG ca 09:00-18:00
  MODUL 1+2
  Modul 1. Yogans ursprung och historia samt orientering i yogan och tantrans esoteriska evolution genom de 36 tantriska tattwas.

  Vi studerar yogans historia och ursprung och bekantar oss med teorin bakom Hatha Yoga. Vi studerar ajna chakra och praktiserar egna övningar för att rena, balanser och aktivera chakrat. Vi börjar öva oss i rollen som yogalärare med lektion nr 1 av 8.

  Modul 2. Vi studerar Hatha Yoga ur ett praktiskt perspektiv och fördjupar oss teoretiskt.

  Vi studerar reningsprocesser (shatkarma), de viktigaste kroppsställningarna (asana), andningskontroll (pranayama), hållningar (mudras), lås (bandhas) samt får en orientering i den praniska (energi) kroppen. Vi studerar mooladhara chakra och praktiserar egna övningar för att rena, balanser och aktivera chakrat. Vi fortsätter att öva oss i rollen som yogalärare med lektion nr 2 av 8.

  TOR OKTOBER – SÖNDAG  OKTOBER ca 09:00-18:00 ÅTERKOMMER OM DATUM
  MODUL 3+4
  Modul 3. Raja yoga, Patanjalis Yoga Sutras samt meditation. Vi studerar yogafilosofin och lär oss leda Yoga Nidra samt Ajapa Japa.

  Vi studerar Raja yoga och yogafilosofi genom att läsa de viktigaste sutrorna ur Patanjalis klassiska verk Yoga Sutras. Vi lär oss leda meditationen Ajapa Japa och djupavspänningen Yoga Nidra, båda från den tantriska traditionen. Vi studerar swadhisthana chakra och praktiserar egna övningar för att rena, balanser och aktiverat chakrat. Vi fortsätter att öva oss i rollen som yogalärare med lektion nr 3.

  Modul 4. Kundalini yoga. Vi studerar kundalini shakti och chakrasystemet samt lär oss principerna bakom att väcka våra latenta krafter.

  Vi studerar kundalini shakti och hennes olika benämningar samt fördjupar oss i chakrasystemet och dess inneboende krafter och påverkan på vår livspotential. Vi börjar också närma oss Kriya yoga. Vi studerar manipura chakra och praktiserar egna övningar för att rena, balanser och aktiverat chakrat. Vi fortsätter att öva oss i rollen som yogalärare med lektion nr 4 av 8.

  2019 EXAKT DATUM KOMMER.

  I början på feb modul 5-6, i slutet av mars innan påsk modul 7-8 samt examination lör-sön i maj. Exakta datum kommer.

  MODUL 5-6 TORSDAG -SÖNDAG ca 09:00-18:00
  Modul 5. Karma, Bhakti och Jnana yoga. Vi studerar yoga ur ett hinduiskt perspektiv.

  Vi studerar Karma, Bhakti och Jnana yoga och dess kontext. Vi studerar anahata chakra och praktiserar egna övningar för att rena, balanser och aktiverat chakrat. Vi fortsätter att öva oss i rollen som yogalärare med lektion nr 5 av 8.

  Modul 6. Tantra och Tattwa Shuddhi. Vi studerar tantra och Pancha Tattwa – de fem elementen.

  Vi studerar tantra och den urgamla tekniken för att rena de fem elementen – Tattwa Shuddhi. Vi studerar vishuddhi chakra och praktiserar övningar för att rena, balanser och aktiverat chakrat. Vi fortsätter att öva oss i rollen som yogalärare med lektion nr 6 av 8.

  MODUL 7-8 TORSDAG – SÖNDAG ca 09:00-18:00
  Modul 7. Ayurveda. Vi studerar vata, pitta, kapha och yogans påverkan på de tre dorshorna samt ayurvediska behandlingar.

  Vi studerar ayurveda och våra tre dorshor – vata, pitta och kapha och hur de påverkas av yoga och kost. Vi orienterar oss även i grundläggande pulsdiagnostik. Vi läser om ayurvediska behandlingar så som Pancha Karma och vikten av Sesamolja. Vi studerar Bindu Visarga och praktiserar egna övningar för att rena, balanser och aktiverat chakrat. Vi fortsätter att öva oss i rollen som yogalärare med lektion nr 7 av 8.

  Modul 8. Esoterisk yoga. Vi studerar några av de mest hemliga och avancerade yogiska teknikerna för att väcka den hemliga kraften som ligger slumrande i oss.

  Vi studerar några av de mest avancerade och hemliga teknikerna för att väcka kundalini shakti inom oss och bekantar oss med den högra och vänstra vägens tantra.

  Vi läser om hemliga chakran, magiska mantran, Kriya yoga samt Maithuna och sexmagi . Vi studerar Sahasrara chakra och praktiserar egna övningar för ett integrerat chakra uppvaknande. Vi fortsätter att öva oss i rollen som yogalärare med lektion nr 8.

  EXAMINATION: EXAKT DATUM KOMMER. LÖRDAG/SÖNDAG ca 09:00-18:00

  ÖVRIGT:

  KARMA YOGA?

  Vi praktiserar inte Karma yoga rent praktiskt, dock får du läsa om den yoga formen. På många längre yogalärarutbildningar är ju Karma yogan i fokus, dvs. man får varje dag jobba i skogen och på gården ideelt, under hela utbildningen. Hugga ved, dra sly, städa, klippa gräs, rensa i rabatterna, laga mat etc. Så älskar man fysiskt arbete så är den typen av utbildning bättre. Vi har valt att lägga allt fokus på studier i yoga och på yogautövandet i salen och i hemmet.

  Kurslitteratur är boken: Den stora boken om yoga skriven av Shreyananda Natha Den får man på Posten innan första kurstillfället/kurshelgen. Den följer utbildningen med övningar och struktur med två moduler ca varannan månad under 1 år. Kan man inte närvara fysiskt vid ett tillfälle så svarar man på frågorna som hör till modulen och mejlar in för godkännande och så går vi igenom ev. frågor när vi ses nästa gång eller via video/skype. Allt beroende på vad som funkar bäst.

  Så här kan en kursdag se ut. Ca 4 timmars yoga samt 3,5 timme studier/sharing samt satsang per kursdag:

  09.00-11.00 Yoga: Sadhana, vi utövar vårt yogaprogram tillsammans under ledning.

  11.00-12.00 Sharing: vi diskuterar och delar med oss av våra intryck och erfarenheter vi får av yogan, under utbildningens gång.

  12:00-13:00 Lunch.

  13:00-15:30 Satsang: Studier/workshop i yoga som hör till modulen.

  15:30-ca 17:30/18.00 Yoga: Vi utövar lektionen som hör till modulen under ledning samt övar oss i rollen som yogalärare.

  Med vår utbildning får du en genuin och bred utbildning i klassisk yoga och meditation och blir inte ytterligare en i mängden av alla instruktörer som bara gått en utbildning i yogainspirerad träning.

  Skaffa dig lite mer färg i tillvaron, unna dig själv denna möjlighet oavsett du bara vill förkovra dig inom yoga och växa som människa , eller jobba som yoga och meditationslärare på hel eller deltid.

  ANMÄLAN:

  MEJLA OSS!

  Anmäl dig eller få mer information på info@nathayogainstitutet.se.

  LOTS OF LOVE

  NATHA YOGA INSTITUTET:

  Natha yoga institutet har som syfte att bevara traditionen och fortlevnaden av den klassiska yogan och meditationen i Sverige och i Norden. Genom att uppmuntra till djupgående studier och praktik i genuin klassisk yoga bevarar vi en levande kulturskatt för kommande generationer. Institutets varumärke och verksamhet leds av Täby Yogaförening. Natha Yogainstitutet är helt fristående och ej medlem eller knuten till någon annan organisation. Varken religiöst eller kommersiellt.
  BpoU5W_CMAAXYs4

   

  Anmäl dig eller få mer information på info@nathayogainstitutet.se.

  tumblr_nd7hswDV3x1tlmab4o1_500

  LOTS OF LOVE

  10517481_10152752800829195_269341572522963179_n

  NATHA YOGA INSTITUTET:

  Natha yoga institutet har som syfte att bevara traditionen och fortlevnaden av den klassiska yogan och meditationen i Sverige och i Norden. Genom att uppmuntra till djupgående studier och praktik i genuin klassisk yoga bevarar vi en levande kulturskatt för kommande generationer. Institutets varumärke och verksamhet leds av Täby Yogaförening. Natha Yogainstitutet är helt fristående och inte bundet till någon organisation eller företag, varken religiöst eller kommersiellt.

  nyi-logo

  .


  ANMÄL DIG!
  .

 • UTBUD VÅR 2019: YOGA, TANTRA & MEDITATIONSKURSER

  “28/1-17/6: MASTERCOURSE IN CLASSIC YOGA, TANTRA & MEDITATION – GURUKULA STYLE

  EXPANDING YOUR LIFEFORCE AND CONSCIOUSNESS. AWAKENING YOUR SPIRIT, YOUR HIDDEN SIDDHIS, THE CHAKRAS AND KUNDALINI SHAKTI!

  Lär dig yoga enligt det gamla Gurukula systemet. Stora förändringar inför nästa termin!

  Jag har länge haft en önskan om att få lära ut yoga på samma sätt som man ursprungligen lärde sig yoga. Man bodde och studerade/praktiserade yoga på Ashram under sin mästare, ett system som kallas Gurukula. Att leva och bo med sin mästares (Guru) klan (kula). Ofta under en period på 12 år.

  Nu är det ju praktiskt omöjligt men däremot kan man anpassa utbildningsmodellen och skapa någon form av modern variant av det klassiska systemet.

  Så nästa termin kommer jag ta emot max ca 30 sadhakas (yogastudenter) så att vi sedan kan utvecklas och lära oss alltmer avancerad yoga utan att tempot hela tiden dras ner av nybörjare. Så jag kommer inte ta emot några nya studenter sedan under hösten.

  Det kommer bli bra. När jag känner att månen är extra stark någon dag kan jag fokusera på någon lämplig, antik tantrisk meditation och slipper lägga ner tid på att lära några Surya namaskar (solhälsningen).

  Jag kommer jobba regelbundet med en och samma grupp elever som sakta kommer bli kunniga och avancerade yogis.

  Upplägget blir så att det blir yoga 1 ggr i veckan i shalan (yogastudion) måndagar 19:05-20:20 och sedan intensiv fördjupning tor-sön i olika ämnen för de som vill ca var 2:an/3:e månad. Det kommer även erbjudas möjligheten att gå och lära sig den avancerade Kria yogan en söndag var 2:an/3:e månad. 1 ggr om året åker vi på yogaresa. De som vill hänger med. Det enda jag kräver är att man åtminstone försöker gå regelbundet på yoga 1 ggr i veckan i shalan, för att utvecklingen skall ha ett fint flöde.

  Så jag har 30 platser. Mina gamla elever har förtur. Många har ju gått för mig i över 12 år.

  Pris 3400 kr för hela terminen 6 aug-17 dec. Man betalar extra för fördjupningskurserna efter möjligheten att gå. Early Bird/betala tidigt rabatt 2900 kr. Om man kan betala före midsommar.

  Anmälan är öppen.

  Tid: ca 5 månader. Måndagar 19:05-20:20.
  Pris: 3400 kr. Early Bird/betala innan midsommar 2900 kr.

  Du anmäler dig genom att mejla oss på info@nathayogainstitutet.se.

  .


  ANMÄL DIG!

  .

   

  YOGISK MASSAGE alt SHAMANSK HEALING

  Shreyananda ger djupverkande yogisk massage enligt Yogi Bajans princip alt Shamansk healing där vi öppnar upp oss med trummor och samtal mm. efter behov. Bokning efter personligt samtal.

  Pris 500 kr första gången samt rabatt på ev uppföljning. Student 300 kr.

  FÖRETAGSYOGA alt AVSPÄNNING/STRESSREDUCERING och/eller FÖRELÄSNING för  företag/organisationer.

  Shreyananda kommer ut till företaget/organisationen och håller ett pass i yoga med tonvikt på avspänning/stressreducering.och svarar på frågor om yogans historia och filosofi.

  Pris 300 kr per person plus resa. Dock minst 7 personer.

  YOGAREHAB

  Yogan som friskvård och rehab. Yogan har sedan årtusenden används som en effektiv metod för rehab träning och för att lindra vanliga krämpor/sjukdomar. Hör efter med studion om info.

  PRIVATLEKTIONER – ALLA LÄRARE

  Ibland kan man vilja komma djupare i yogan och vara själv med läraren och få ostörd uppmärksamhet under passet. Eller så vill man att läraren skall komma hem till bostaden om man själv har det utrymme som krävs.

  Ta kontakt med studion och berätta om dina önskemål så löser vi dom efter bästa förmåga.

  Pris: ca 1300 kr per lektion(1,5 tim)

  MÖHIPPA ELLER TJEJKVÄLL?

  400 KR PER PERSON. ETT MJUKT OCH HÄRLIGT YOGAPASS MED LÅNG AVSPÄNNING ALLA KAN DELA I, ÄVEN NYBÖRJARE. VI DRICKER GRÖNT TÉ OCH PRATAR YOGA EFTERÅT.

  .


  ANMÄL DIG!
  .
  .

 • 6/8: GÅ NER 5-10 KG MED YOGA & SUPER FOOD!

  DAGS ATT KOMMA I FORM?

  Under 7 veckor med yoga 1-2 ggr i veckan och med fantastisk nyttig och fräsch Super Food och personlig coachning hjälper jag dig nå ditt mål.

  Upplägg: På ett personligt uppstartsmöte får du ett eget kostprogram du följer baserat på de senaste forskningen kring supernyttig mat, sk. Super Food och följer ett yogaprogram med yoga 1 ggr i veckan under 7 veckor. Varje vecka är det uppföljning av vikt och peppning och stöd. Du får en lista på saker du skall inhandla och recept och struktur på dina måltider.

  Unna dig att komma i form, fysiskt, mentalt och spirituellt. Var så vacker och blixtrande fin som bara du kan.

  Man kan naturligtvis inte garantera någon exakt viktminskning då vi alla är olika, men följer man dieten är det rimligt att ha som målsättning att tappa någonstans mellan 5-10 kg beroende på kön och personliga förutsättningar. Oavsett viktminskning så äter du mat som renar och balanserar kroppen och t.ex. förebygger inflammationer, diabetes, högt/lågt blodtryck, demens, ledvärk, hepatit etc. Mat som stärker hud, naglar och hår, har en föryngrande effekt på kroppens celler och som driver ut gifter, toxiner ur kroppen.

  Yogaprogrammet i sig har en kraftfull effekt på immunförsvaret och laddar dig med energi, fokus och reducerar stress ur signalsystemen. Yogan balanserar ditt humör och ger dig ökad livsglädje och rörlighet och du kommer i fin fysisk form.

  FÖR BÅDE MÄN OCH KVINNOR.

  Investering: 1950 kr. Då ingår yoga 1 ggr i veckan, personligt uppstartsmöte ca 1 timme, recept och matstruktur på måltider du skall inhandla samt uppföljning och peppning 1 ggr i veckan i samband med yogalektionen. Längd 7 veckor. Kan man inte närvara på yogan 1 ggr i veckan så funkar det naturligtvis att man praktiserar/tränar där man bor också.

  Start mån 6 augusti och sedan varje måndag.

  Mejla för intresseanmälan och mer info på info@nathayogainstitutet.se

  .


  ANMÄL DIG!
  .

 • 10/2: LÄR DIG HEALINGTEKNIKEN PRANA VIDYA!

  Utbildningen i Prana Vidya vänder sig till dig som vill fördjupa ditt kunnande inom yoga och tantra, och till dig som vill lära dig heala dig själv och andra. Tekniken kan även användas för distanshealing och healing på djur.

  Prana Vidya en urgammal, yogisk teknik för healing och kontroll av prana som härstammar från den klassiska tantriska vetenskapen. Den har använts för att heala och ge kraft till tusentals personer genom århundraden. Prana, vitalenergin, är livskraften bakom allt i universum. Vidya betyder kunskap.

  Prana Vidya är uppdelas i två delar:

  För dig som är intresserad av healing: Tekniker för att heala fysiska, psykiska, känslomässiga och mentala besvär på olika nivåer för människor och djur. Dessa tekniker har använts genom århundraden på tusentals människor.

  För dig som är intresserad av att fördjupa ditt kunnande inom yoga och tantra och vill utvecklas spirituellt:
  Prana Vidya erbjuder en unik möjlighet att inhämta djupare kunskaper om prana och antika yogiska tekniker

  Utbildningen i Prana Vidya ger deltagarna en medvetenhet och kontroll av prana som skapar förutsättningar att förstå och framgångsrikt praktisera den kraftfulla, urgamla yogiska healingen på sig själv och andra.

  Metoden bygger på det psykiska andetaget ujjayi pranayama) och olika visualiseringar, i en fortlöpande meditativ process. Du kommer att arbeta med strömmar av prana i din kropp.

  Tantra är vetenskapen om hela människan. Dess syfte är att upptäcka och förstå verkligheten, inre såväl som yttre – genom erfarenhet. Prana Vidya ger en viktig del av den upptäckten; djup insikt i energikroppen och förmågan att använda livsenergin till nytta för dig själv och andra.

  Efter avklarad utbildning utfärdas ett kursintyg.

  Utbildningen ges också som en fördjupningsutbildning till deltagare inom skolans yoga-och meditationslärarutbildning.

  Upplägg:

  10:00-12:00 Klassisk yoga, asana, pranayama, mudras och bandhas + pratyahara (yoga nidra).
  12:00-13:00 Lunchbreak
  13:00-14:00 Prana Vidya 1: Orientering i Pranamaya kosha (den praniska kroppen). Väckande och resande av prana.
  14:15-14:45 Prana Vidya 2: Expansion och avslappning, expansion och sammandragning.
  15:00-15:45 Prana Vidya 3: Inre distribution av prana, expansion och sammandragning, visualisering av prana shakti, sammandragning av prana
  16:00-16:30 Övning på att heala på varandra. Görs i par.

  Kursledare Mattias yogi Shreyananda Natha, pedagogisk ledare för Natha Yogainstitutet och ansvarig för den 12 månader långa yoga-och meditationslärarutbildningen inom klassisk yoga.

  Plats: Täby

  Pris 900 kr inkl. kursintyg.

  anmälan: info@nathayogainstitutet.se

  .


  ANMÄL DIG!
  .

 • SPECIFIKA FÖRDJUPNINGSKURSER, TOR-SÖN, INOM KLASSISK YOGA

  Fördjupningskurserna/modulerna, är en del av den 1 år långa yogalärarutbildningen men är också öppna för de som önskar studera olika områden inom den klassiska yogan på ett djupare plan. Vi träffas tor t.o.m. sön och studerar 2 moduler per träff. Om man vill får man även träna sig i att lära ut yoga.

  FÖRDJUPNINGSKURS HATHA YOGA – TEORI+PRAKTIK
  2019: TOR 22 AUGUSTI – SÖN 25 AUG ca 09:00-18:00

  MODUL 1+2
  Vi studerar modul 1 enligt studieboken Den stora boken om yoga. Yogans ursprung och historia samt orientering i yogan och tantrans esoteriska evolution genom de 36 tantriska tattwas.

  Vi studerar yogans historia och ursprung och bekantar oss med teorin bakom Hatha Yoga. Vi studerar ajna chakra och praktiserar egna övningar för att rena, balanser och aktivera chakrat.

  Modul 2.Vi studerar modul 2 enligt studieboken Den stora boken om yoga.Vi studerar Hatha Yoga ur ett praktiskt perspektiv och fördjupar oss teoretiskt.

  Vi studerar reningsprocesser (shatkarma), de viktigaste kroppsställningarna (asana), andningskontroll (pranayama), hållningar (mudras), lås (bandhas) samt får en orientering i den praniska (energi) kroppen. Vi studerar mooladhara chakra och praktiserar egna övningar för att rena, balanser och aktivera chakrat.

  Pris: 3900 kr per modul.

  FÖRDJUPNINGSKURS RAJA YOGA + KUNDALINI YOGA
  TOR OKTOBER – SÖNDAG  OKTOBER ca 09:00-18:00

  MODUL 3+4
  Modul 3. Raja yoga, Patanjalis Yoga Sutras samt meditation. Vi studerar yogafilosofin och lär oss leda Yoga Nidra samt Ajapa Japa.

  Vi studerar Raja yoga och yogafilosofi genom att läsa de viktigaste sutrorna ur Patanjalis klassiska verk Yoga Sutras. Vi lär oss leda meditationen Ajapa Japa och djupavspänningen Yoga Nidra, båda från den tantriska traditionen. Vi studerar swadhisthana chakra och praktiserar egna övningar för att rena, balanser och aktiverat chakrat. Vi fortsätter att öva oss i rollen som yogalärare med lektion nr 3.

  Modul 4. Kundalini yoga. Vi studerar kundalini shakti och chakrasystemet samt lär oss principerna bakom att väcka våra latenta krafter.

  Vi studerar kundalini shakti och hennes olika benämningar samt fördjupar oss i chakrasystemet och dess inneboende krafter och påverkan på vår livspotential. Vi börjar också närma oss Kriya yoga. Vi studerar manipura chakra och praktiserar egna övningar för att rena, balanser och aktiverat chakrat.

  2019 EXAKT DATUM KOMMER.

  I början på feb modul 5-6, i slutet av mars innan påsk modul 7-8. Exakta datum kommer.

  MODUL 5-6 TORSDAG -SÖNDAG ca 09:00-18:00
  Modul 5. Karma, Bhakti och Jnana yoga. Vi studerar yoga ur ett hinduiskt perspektiv.

  Vi studerar Karma, Bhakti och Jnana yoga och dess kontext. Vi studerar anahata chakra och praktiserar egna övningar för att rena, balanser och aktiverat chakrat.

  Modul 6. Tantra och Tattwa Shuddhi. Vi studerar tantra och Pancha Tattwa – de fem elementen.

  Vi studerar tantra och den urgamla tekniken för att rena de fem elementen – Tattwa Shuddhi. Vi studerar vishuddhi chakra och praktiserar övningar för att rena, balanser och aktiverat chakrat.

  MODUL 7-8 TORSDAG – SÖNDAG ca 09:00-18:00
  Modul 7. Ayurveda. Vi studerar vata, pitta, kapha och yogans påverkan på de tre dorshorna samt ayurvediska behandlingar.

  Vi studerar ayurveda och våra tre dorshor – vata, pitta och kapha och hur de påverkas av yoga och kost. Vi orienterar oss även i grundläggande pulsdiagnostik. Vi läser om ayurvediska behandlingar så som Pancha Karma och vikten av Sesamolja. Vi studerar Bindu Visarga och praktiserar egna övningar för att rena, balanser och aktiverat chakrat.

  Modul 8. Esoterisk yoga. Vi studerar några av de mest hemliga och avancerade yogiska teknikerna för att väcka den hemliga kraften som ligger slumrande i oss.

  Vi studerar några av de mest avancerade och hemliga teknikerna för att väcka kundalini shakti inom oss och bekantar oss med den högra och vänstra vägens tantra.

  Vi läser om hemliga chakran, magiska mantran, Kriya yoga samt Maithuna och sexmagi . Vi studerar Sahasrara chakra och praktiserar egna övningar för ett integrerat chakra uppvaknande.

 • 2019: KURS I KRIYA YOGA, VÅR MEST AVANCERADE YOGA!

  Är du redo att gå vidare med den mest effektiva metoden som finns inom yoga? Var en del av vår gemensamhet genom avancerad Kriya yoga, en söndag 12:00-15:00 ca var 3:e/varannan månad.

  Kriya yoga är en urgammal tantrisk, kundalini-meditation, baserad på prana (energi) och pranayama (andningskontroll). Det är en serie bestående av tjugo olika Kriyas, som kan praktiseras var för sig, eller i en hel, oavbruten sekvens.

  Kriya yoga är den mest effektiva tekniken som är finns inom yoga och spitituell upplysning. Den är så effektiv eftersom den verkar direkt på källan till personlig tillväxt – Kundalini shakti, den kosmiska energin som ligger slumrande djupt ner i vår ryggrad. Det sägs att en Kriya, motsvarar ca ett års naturlig andlig och spirituell tillväxt.

  ”Kriya Yoga är en psykofysiologisk metod där det mänskliga blodet renas och syresätts. Atomerna i det extra tillförda syret förvandlas till livskraft – prana, som föryngrar hjärnan och ryggradens center. Genom att stoppa ansamling av venöst (syrefattigt) blod, kan yogin minska eller förhindra sönderfallet av kroppens organ och vävnader. Den avancerade yogin förvandlade sina celler till ren energi. Elia Jesus, Kabir och andra profeter var gamla mästare i användningen av Kriya, vilken förhindrade deras kroppar att förfalla.”

  (Paramahansa Yogananda, Autobiography of a Yogi.)

  ”Kriya yoga har gett mig ökat lugn, medvetenhet, mental klarhet, känslomässig stabilitet, glädje, medkännande och mening med livet.”

  En söndag ca varannan/tredje månad träffas vi och fördjupar oss i avancerad yoga och Kriya yoga. Vi börjar medHatha yoga som en förberedelse för Kriya yogan. Sedan börjar vi med att succesivt invigas i Kriya yoga, den mest effektiva och kraftfulla yogiska teknik som mänskligheten känner till…totalt 20 kriyas. Vi lär oss och adderar mer kriyas under kursens gång.

  Det här är ett perfekt tillfälle för dig som är yogalärare och vill hålla kontakten med andra yogisar och vidareutvecklas kontinuerligt, men också för dig som har praktiserat andra yogaformer, allt från yogainspirerad träning till olika meditationer eller helt andra metoder och vägar. Alla som vill gå djupare och lära sig mer om avancerad yoga är varmt välkomna.

  Vi anstränger oss för att skapa en atmosfär som är positiv, openminded och där vi ger varandra energi.

  Pris per gång 500 kr. Mejla för anmälan. Datum kommer.

  Fler datum kommer senare. Man anmäler sig inför varje gång.